Vit kladdkaka med hallon
Här har ni det första jag bakat här på bloggen vilket är vitkladdkaka som jag tillsatt med hallon. Annars kan man bara servera med hallon eller skippa dom helt. Dock är det otroligt gott med något syrligt som väger upp det söta, funkar utmärkt varm och kall!
2 Ägg
2 dl Ströscker
1 msk Vaniljsocker
2 ½ dl Vetemjöl
3 msk Apelsinjuice
150g smält vitchoklad
100g smält margarin
ca 100g hallon
2 dl Ströscker
1 msk Vaniljsocker
2 ½ dl Vetemjöl
3 msk Apelsinjuice
150g smält vitchoklad
100g smält margarin
ca 100g hallon
1. Rör ihop ägg och socker poröst.
2. Sikta ned vaniljsocker och mjöl. Tillsätt apelsinjuice (framhäver vaniljen), smält 100g av chokladen och margarinet och blanda i smeten.
3. Rör smeten slät med hjälp av slickepott. Vänd i hallonen men rör inte för mycket då kan smeten bli rosa. Spara några till att ha på kakan.
4. Hacka i resterande 50g av chokladen för att ha på kakan tillsammans med de resterande hallonen.
5. Häll smeten i en smörad och bröad form, grädda i mitten av ugnen i 150° i ca 30 minuter.
2. Sikta ned vaniljsocker och mjöl. Tillsätt apelsinjuice (framhäver vaniljen), smält 100g av chokladen och margarinet och blanda i smeten.
3. Rör smeten slät med hjälp av slickepott. Vänd i hallonen men rör inte för mycket då kan smeten bli rosa. Spara några till att ha på kakan.
4. Hacka i resterande 50g av chokladen för att ha på kakan tillsammans med de resterande hallonen.
5. Häll smeten i en smörad och bröad form, grädda i mitten av ugnen i 150° i ca 30 minuter.
Kommer fler bilder imorgon då den fått stått i kylskåpet under natten, då blir den oslagbar!
Kommentarer
Trackback